Een grote revolutie vanuit småland

RH Van vroeger tot nu

Bij RH gaan we bij het ontwikkelen van onze stoelen uit van de eindgebruikers. Dat doen we al sinds 1977 toen het bedrijf door Rolf Holstensson werd opgericht in Bodafors in de Zweedse provincie Småland (van hem hebben we trouwens onze naam gekregen).

Hij had zelf niet zo´n goede ervaring met zittend werk en het viel hem op dat steeds meer mensen in zijn omgeving om dezelfde reden last kregen van RSI-klachten en spanningen. En het werd er niet beter op toen de computers hun intrede deden. Gek genoeg waren er echter geen stoelen die het probleem verholpen.

Als een echte inwoner van Småland nam Rolf het heft in eigen handen en ontwikkelde een kantoorstoel die hielp om een rechte lichaamshouding aan te nemen, het lichaam goed ontlastte en zitten met een grote bewegingsvrijheid stimuleerde. Bovendien was de stoel eenvoudig in het gebruik. Zo werd de eerste RH Stoel geboren, die eigenlijk een kleine revolutie betekende.

Sindsdien hebben we veel meer uitvindingen en stoelen gelanceerd. Vandaag de dag zijn we erg bekend onder ergonomen, fysiotherapeuten en andere experts, zowel in Zweden als in andere landen. We hebben zelfs een techniek, 2PP™, die onze filosofie omzet in de praktijk. En om ervoor te zorgen dat onze stoelen even comfortabel als mooi zijn, werken we samen met een aantal van Zwedens meest toonaangevende designers. Uiteraard nemen we ook onze verantwoordelijkheid voor het milieu. Daarom kunnen onze stoelen volledig gerecycled worden.

 

Share |